Hei, Caroline.

Hei, Caroline. Kjære, søte Caroline.

Jeg vil si unnskyld. Jeg vil si unnskyld på vegne av et land fult av idiotiske, teite mennesker som ikke har lært verdens fineste regel; har man ikke no fint å si, så trenger man ikke si noe i det hele tatt. Jeg har fulgt deg en stund nå, og uke etter uke er det en liten del av hjertet mitt som har ramlet av hver gang. Det gjør vondt, og jeg kjenner jeg blir sint. Det kjennes nesten litt ut som kjærlighetssorg.

Så, litt backstory for de av dere som ikke henger helt med.
Jeg har i flere år fulgt (Super)Marie på både blogg, facebook etterhvert med tiden også snapchat. Plutselig så jeg noe nytt; Snapkollektivet! Hærlighet, dette så sjukt spennende ut. 26. Juni gikk de altså live. 11 jenter som skulle være «live» på snapchat og åpenhjertlig fortelle om livene sine.

Bilde hentet fra: https://www.facebook.com/SnapKollektivet/
Bilde hentet fra: https://www.facebook.com/SnapKollektivet/

«Vi er jenter med et ønske om et mer tolerant og åpent samfunn. Derfor har vi startet en felles Snapchat-konto der vi tar for ulike temaer som opptar oss. Vi har alle våre ulike liv og utfordringer og vi håper mange kan kjenne seg igjen i oss!

Dette gledet jeg meg utrolig mye til og har siden Juni fulgt person etter person nøye. Kanskje var ikke alle temaene de hadde like spennende eller like interessant, men det var fortsatt gøy å føle at man kom såpass nært på personer man aldri før har møtt. Men etterhvert skjedde det noe som gjorde at det røsket litt i hjerterota mi. 

Caroline, en 27 år gammel jente fra Kvæfjord som originalt blogger på http://carolinesverden.com har snakket åpent om overvekt og lidenskapen rundt fysisk og psykisk helse. Etterhvert kom det en del fæle kommentarer mot henne og temaene hennes.. Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke tenkte mye over det helt i starten, fordi verden er et vondt sted der man egentlig ikke kan forvente blomster og solskinn når man velger å stå snakke åpent om ting. Men, etterhvert ble jeg mer å mer sint og i dag ble det rett og slett for mye.

Caroline var personen jeg skulle få æren av å følge på snapchat i dag, og selvom vi er to utrolig forskjellige personer er det fortsatt mye hun sier jeg kjenner meg igjen i. Det er med glede jeg har hørt henne prate, men det ble fort tårer i øyenkroken min når jeg i dag åpnet storyen og hørte hva hun hadde å si. I dag var hennes siste dag. Min første reaksjon var at snapkollektivet var over, men så fortsatte jeg å høre igjennom storyen. «Jeg har fått en del negative kommentarer som går på utseende, vekt og at jeg er åpen om angst. Jeg er ikke på et sted i livet der jeg kan håndtere oppmerksomheten og meldingene på en god måte, som skåner meg selv.» Hjerterøttene mine løsnet og jeg ble både trist og sint.

Unnskyld, men, hva er det som feiler dere mennesker?!! Hvorfor i all verden er det slik at dere som ikke har noe fint å si, og slenger rundt med slike kommentarer MÅ ytre seg? Føler du deg bedre? Føler du at du har gjort verden til et bedre sted? NEI.

Caroline. Kjære, søte Caroline. Storyen du delte i dag gjorde at jeg hadde tårer i øynene, følelser var all over the place og at smilet strekte seg fra side til side. Du postet om livsstilsendringen din, og jeg sendte deg en kjapp melding om at jeg nesten følte meg stolt på dine vegner og ba deg om å stå på videre. «Tusen takk, det betyr så utrolig mye mer enn du tror <3» Hjertevondt nok en gang. Det skal virkelig ikke mer til enn en enkel liten melding for å skape et smil hos noen andre. Det er så enkelt, men allikevel virker det så utrolig vanskelig for så mange mennesker. Så jeg vil igjen bare si unnskyld.

Unnskyld, Caroline. Unnskyld for at det finnes fæle mennesker her i verden. Det er så fint at du passer på deg selv og gjør valg som gjør det bedre for deg. Du har vært fin å følge. Jeg ønsker deg lykke til videre, og minner deg på om å fortsette å stå på. Håper aldri du stopper å skrive i frykt fra hva andre mener og kommenterer. Jeg lærte en gang en fin ting i fra Harry Potter; når skumle ting dukker opp, kle dem i den styggeste kjolen du kan se for deg og på rulleskøyter. Så håper jeg heller du kan le litt og smile godt om munnen. ❤

Og til dere spyekle mennesker som bare mååå dele stygge ting. Hold kjeft. Vær så snill og bare hold kjeft. Dere kan få lov å ytre deres meninger når dere har lært og snakke høflig til andre mennesker.

PS: om dere vil følge snapkollektivet, noe jeg absolutt vil anbefale, så kan dere enten finne de på @snapkollektivet eller så kan dere scanne bildet her

snapkollektivet
følg @snapkollektivet !

 

Publisert av Michellebrenden

Født og oppvokst i Bodø. Flytta til Oslo og studerte macdesign og interaksjonsdesign. Kom hjem til Bodø igjen og elsker livet i verdens beste by - så da prøver jeg å skrive litt om det.

12 kommentarer om “Hei, Caroline.

 1. JEG BLIR SÅ RØRT! At du tar deg tid til å skrive dette er bare ubeskrivelig godhet. Tusen millioner ganger takk for støtten, det betyr så mye for meg at jeg har ikke ord. Og takk for at du promoterer SnapKollektivet! ❤

  Liker

 2. Åh! Jeg er så enig! Jeg skjønner ikke hvorfor folk har et behov for å være ekle mot andre. På snapchat kan man jo bare trykke seg videre hvis det er noe noen sier/skriver man ikke liker. Eller velge å la være å se. Og heia Caroline! Og jeg skjønner godt avgjørelsen hennes.

  Liker

 3. Så utrolig fint og bra skrevet! ❤ Og jeg er helt enig med deg! Hvorfor, hvorfor må folk spre så mye dritt? Hva skjedde med respekt og en god dose normal høflighet… Men heia Caroline! Og heia deg for at du tar opp ting som dette!

  Liker

 4. Ååh, tusen takk for at du setter ord på frustrasjonen eg og føler mot alle som absolutt må åpne kjeften og slenge dritt til folk fordi dei ikkje veit bedre!😠 Eg e klar til å stå på barrikaden, kjenne eg går i forsvarsposisjon og vil gje dei som seie sånt ei skikkelig verbal lærepenge så dei kanskje skjønne kor vondt sånne kommentarar gjer!

  Årh, fine gode Caroline! Eg e glad eg følge deg på din personlige Snapchat, men Snapkollektivet mangle liksom noken no føle eg..
  Du gjorde nok eit vanskelig men lurt valg når du valgte å sei at nok va nok, og da forstår eg.. Men da skulle ikkje vore sånn at ein må gjere sånne valg.. Hadde folk lært seg å la vær å sei noke istedenfor å sei stygge ting så hadde verden vore ein bedre plass!
  Eg e vertfall veldig glad eg begynte å følge Snapkollektivet og at eg fekk bli litt kjent med deg der!
  Aldri gje deg, da du gjør for å skape åpenhet om at ein ikkje alltid har da greit, e så vanvittig viktig! Du brøyte veg for andre som kanskje ikkje orker å stå fram med sånne ting på egenhånd!
  Tusen tusen takk, til både Snapkollektivet og Caroline! ❤️

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s